Teaser trailer

 

Från sitt kontor på klubben The Bassment styr Filosofen sin ljusskygga och mycket lönande verksamhet med järnhand. Utåt handlar det om musik och öl, i verkligheten handlar det om transporter. Vad som helst till vem som helst. Så länge som man betalar.

Medverkande bl.a. Torsten Wahlund, Michael Kallaanvaara, Keith Foster, Adam Madsén Wahlund, Anna Tersmeden, Anders K. Johansson, Henrik Johansson.

On stage: Wacky Vamps

Manus Johnie Eriksson. Klippning Lasse Malmström. Produktion och regi Markus Strömqvist

Klipp 1:

Klipp 2:

Klipp 3:

Episodsynopsis

  1. Död mans hand

Filosofen får sin pillermissbrukande systerson på halsen och måste samtidigt koordinera en diskret transport av ett lik till en adress i Vasastan.

  1. Kalla fötter

Efter fadäsen i Vasastan har fel lik hamnat på bårhuset. Saker måste ställas till rätta och operation Rigor Mortis inleds. Konradsson och Roth gör ett besök i Guds hus och ger kyrkvaktmästaren kalla fötter. Kommissarien hittar dessutom en hållhake på Filosofens systerson Erik.

  1. Prima primadonnor

Filosofens nyanställde systerson Erik blandar ihop adresserna när två tyska fruar skall transporteras till Nobelfesten samtidigt som de professionella damerna Sugar Cube och Honeypot skall skjutsas till en villa i Djursholm.

  1. Lånta fjädrar

En högt uppsatt industridirektör ska ha internationella affärsbekanta på middag och vill gärna imponera på sina konstintresserade gäster med en äkta Bruno Liljefors. Problemet är dock att han inte äger någon. Filosofen får därför ett lukrativt erbjudande och Nationalmuseum ett nattligt besök.

  1. The Chinese Takeaway

Kassaskåpsexpert Gunnarsson blir inkallad för att knäcka ett skåp på en kinakrog, men råkar bryta benet och följaktligen måste kassaskåpet transporteras till honom istället för tvärtom. Samtidigt slår Konradsson klorna allt djupare i Filosofens systerson Erik och tvingar honom till ett dubbelspel.

  1. Den västafrikanska schimpansen

Apan Helmut har väckt starka känslor hos djurrättsaktivister som barrikaderat sig utanför ett stort läkemedelsföretags laboratorium. Det är viktigt att apan flyttas och polisen, som redan har låg goodwill hos demonstranterna, ber inofficiellt Filosofen om hjälp.

  1. Plattan i mattan

Efter den lyckade aptransporten får Filosofen nytt förtroende hos polisen och när ett vittne behöver skjuts från Kumlabunkern till hovrätten kallas gänget åter in. Försent inser de att det är mäktiga krafter som absolut inte vill ha vittnet i båset. Åkarn ges tillfälle att briljera med sina oortodoxa bilförarkunskaper.

  1. Skott på cirkus

Den ryske agenten, tillika clownen Nobotchew, sitter på viktig information och är beredd att hoppa av. Han har dock ett krav – han lämnar inte cirkusen utan sin bäste vän, elefanten Bruno.